Najdziwniejsze dania na świecie. Nowy program

"Szokujące potrawy" to nowy program, który możemy oglądać od 1 czerwca na kanele Travel Channel i w TVN. Jarosław Nowak, antropolog i miłośnik egzotycznych podróży, pokazuje widzom najdziwniejsze i najbardziej obrzydliwe potrawy, jakie jada się w różnych zakątkach świata. Czy będzie w stanie spróbować ich wszystkich? Jak zaskoczą go lokalne dania?

Jarosław Nowak zaprezentuje najdziwniejsze potrawy świata
Źródło zdjęć: © 123RF
Katarzyna Gileta

Sos ze skisłych ryb, żółwie jaja, pieczone nietoperze czy małpie głowy z rusztu top tylko niektóre "przysmaki", jakie będzie można zobaczyć.

- Prowadzący zatrzyma się w wybranych miastach, by poznać ich kulinarne tradycje oraz spróbować niezwykłych potraw. Pozna lokalnych kucharzy, hodowców, rybaków, dostawców niecodziennych produktów. Odwiedzi też targi i bazary, gdzie spróbuje najdziwniejszych dań przyrządzanych na ulicy. Dowie się, w jaki sposób kuchnia danego rejonu jest związana z naturalnymi bogactwami i historią. Prowadzący pojedzie się do m.in. Wietnamu, Kambodży i Singapuru - informuje biuro prasowe TVN i Discovery Polska.

Jarosław Nowak wcześniej współpracował m.in. przy programie "Kobieta na krańcu świata". Program ":Szokujące potrawy" jest emitowany od 1 czerwca na antenie Travel Channel. Premierowe odcinki możemy oglądać w soboty o 10.50. Natomiast w TVN serial jest pokazywany w poniedziałki o 22.

Zobacz też: Wyglądają obrzydliwie, a są pyszne. Dziwne polskie smaki

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Wybrane dla Ciebie
Niszczy jelita i prowadzi do cukrzycy. W tych produktach jest go najwięcej
Niszczy jelita i prowadzi do cukrzycy. W tych produktach jest go najwięcej
Gessler sprzedaje marcińskie rogale. Cena jeszcze wyższa niż rok temu
Gessler sprzedaje marcińskie rogale. Cena jeszcze wyższa niż rok temu
Świetnie zastępują parmezan. Jedz regularnie, a jelita ci podziękują
Świetnie zastępują parmezan. Jedz regularnie, a jelita ci podziękują
Nasi sąsiedzi zajadają się tą rybą aż miło. W Polsce mało kto kojarzy nazwę
Nasi sąsiedzi zajadają się tą rybą aż miło. W Polsce mało kto kojarzy nazwę
Tak codziennie rano sprawdzisz nawodnienie swojego organizmu
Tak codziennie rano sprawdzisz nawodnienie swojego organizmu
To niedoceniony produkt pszczeli. Ma więcej zalet niż sam miód
To niedoceniony produkt pszczeli. Ma więcej zalet niż sam miód
Chipsy, a może prażynki. Która przekąska jest zdrowsza?
Chipsy, a może prażynki. Która przekąska jest zdrowsza?
Imbir jednak nie dla każdego. Oto kto powinien omijać go szerokim łukiem
Imbir jednak nie dla każdego. Oto kto powinien omijać go szerokim łukiem
Piję czasami zamiast kawy czy herbaty. Jest świetny na trawienie i doskonale pobudza
Piję czasami zamiast kawy czy herbaty. Jest świetny na trawienie i doskonale pobudza
W grudniu jemy na kilogramy. Mało kto zastanawia się, jak wpływają na organizm
W grudniu jemy na kilogramy. Mało kto zastanawia się, jak wpływają na organizm
Są pyszne i regulują poziom "złego" cholesterolu. Do tego wspierają tarczycę
Są pyszne i regulują poziom "złego" cholesterolu. Do tego wspierają tarczycę
O niebo lepsze niż owsiane, a my omijamy je w sklepie. Mają o wiele więcej błonnika
O niebo lepsze niż owsiane, a my omijamy je w sklepie. Mają o wiele więcej błonnika