Trwa ładowanie...
d1n95x7
Katarzyna Gileta

Mięciutkie kopytka z dyni. Podaj z ziołowym masełkiem

Przepis

Kuchnia polska stoi kluskami, pyzami, pierogami. Nic dziwnego, są po prostu pyszne. Tym razem mamy dla was wariację na temat kopytek. Zamiast ziemniaków, użycie dyni. Pyszny efekt gwarantowany.

d1n95x7
2.6
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 300 g upieczonego miąższu dyni
  • 1 jajko
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • sól
  • szczypta chili
  • 2 łyżki klarowanego masła
  • pęczek świeżej szałwii
Przepis
  • Dynię zblenduj, dopraw solą i chili. Dodaj jajko i przesianą mąkę.
  • Zagnieć ciasto. Podziel na 2 części. Zroluj i tnij na małe kawałki (dodatkowo każdy kawałek możesz lekko rozgnieść widelcem).
  • Gotuj w osolonej wodzie 3-4 minuty, od wypłynięcia na wierzch.
  • Na patelni rozgrzej masło, wrzuć listki szałwii. Masełkiem polej kopytka przed podaniem.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Mięciutkie kopytka z dyni. Podaj z ziołowym masełkiem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

22
2
Share
d1n95x7
d1n95x7
d1n95x7
d1n95x7
d1n95x7
Więcej tematów
d1n95x7