Qaqwqwrqw
Qaqwqwrqw

Mięciutkie kopytka z dynią. Podaj z ziołowym masełkiem - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie 123RF
Podziel się

Kuchnia polska stoi kluskami, pyzami, pierogami. Nic dziwnego, są po prostu pyszne. Tym razem mamy dla was wariację na temat kopytek. Zamiast ziemniaków, użycie dyni. Pyszny efekt gwarantowany.

Składniki
  • 300 g upieczonego miąższu dyni
  • 1 jajko
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • sól
  • szczypta chili
  • 2 łyżki klarowanego masła
  • pęczek świeżej szałwii
Przepis

Dynię zblenduj, dopraw solą i chili. Dodaj jajko i przesianą mąkę. Zagnieć ciasto. Podziel na 2 części. Zroluj i tnij na małe kawałki (dodatkowo każdy kawałek możesz lekko rozgnieść widelcem). Gotuj w osolonej wodzie 3-4 minuty, od wypłynięcia na wierzch. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć listki szałwii. Masełkiem polej kopytka przed podaniem.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Qaqwqwrqw
Qaqwqwrqw