Meksykański kurczak w sosie mole z czekoladą i chili
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 2 piersi z kurczaka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula czerwona
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 1 papryczka chili
- 100 g czekolady gorzkiej
- sól i pieprz
- garść posiekanych pistacji
- ugotowany ryż do podania
Kurczaka oczyścić i pokroić w średniej wielkości kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę, wrzucić posiekaną cebulę oraz chili. Gdy cebula się zeszkli, dodać mięso, podsmażać kilka minut, raz po raz mieszając. Dodać pomidory i czekoladę, dusić, aż czekolada się rozpuści, doprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem, posypane pistacjami.
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze