WP
WP

Meksykańska cukinia - Przepis

Trwa ładowanie...
Meksykańska cukinia
Podziel się
Składniki
  • Mięso mielone wieprzowe (1/2 kg)
  • ser żółty Chedar (10 dkg)
  • 2 cukinie (średniej wielkości)
  • cebula (1szt)
  • kukurydza (1/2 puszki)
  • fasola czerwona(1/2 puszki)
  • oliwki zielone (10 szt)
  • Czosnek (1 ząbek)
  • Papryczka chili
  • Pomidory w puszce (1/2 puszki)
  • sól, pieprz,słodka papryka, oregano
  • bazylia, przyprawa do mięsa mielonego
  • olej
  • sos salsa Mexicana Folwark ®
Przepis

Farsz:Na rozgrzanej oliwie podsmażmy pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany ząbek czosnku.Dodajemy posiekaną małą papryczkę chili pozbawioną gniazd nasiennychCałość smażymy kilka (5 min)Dodajemy mięso, smażymy do czasu aż się całe obsmaży, dodajemy puszkę pomidorów, sos salsa Mexicana Folwark ® 2 łyżki, przykrywamy i dusimy 20 min.Następnie dodajemy pół puszki fasoli, pół puszki kukurydzy i kilka pociętych zielonych oliwek.Przyprawiamy do smaku: sól, pieprz, paprykę słodką, oregano, bazylię i przyprawę do mięsa mielonego. Dokładnie mieszamy.Cukinia:Z cukinii usuwamy gniazda nasienne. Wydrążone cukinie solimy. Odstawiamy na pół godziny. Usuwamy powstałą wodę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 15 minut (180 stopni) – do czasu aż cukinia zmięknie.Następnie w wydrążone cukinie wypełniamy farszem i posypujemy serem. Pieczemy kolejne 10 minut. Gotowe.Smacznego!

Przepis dodał użytkownik Kobi

WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP