Trwa ładowanie...
di9b7nk
Katarzyna Gileta

Marynowana cukinia. Przepyszny przepis na letnie przetwory

Przepis

Przepis na cukinię marynowaną w oliwie z czosnkiem i chilli, to pomysł dla osób, które uwielbiają ostre smaki. Tak przygotowana cukinia sprawdzi się doskonale jako dodatek do obiadu lub przekąska.

di9b7nk
3.0
(8 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Getty Images
Źródło: Getty Images
Składniki
  • kilkanaście małych cukinii
  • pół szklanki oleju
  • pół szklanki octu spirytusowego
  • kilka ząbków czosnku
  • papryczka chili
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • pół szklanki cukru
  • łyżeczka soli
Przepis
  • Cukinie dokładnie myjemy i kroimy na platerki, chili i czosnek również kroimy na mniejsze kawałki.
  • Do garnka wlewamy oliwę, ocet, cukier i sól, podgrzewamy, aż cukier się rozpuści.
  • Do wyparzonych słoików wkładamy dość ściśle cukinie, pokrojony czosnek i chili, kilka gałązek tymianku i zalewamy ciepłą marynatą.
  • Zakręcamy i odstawiamy w ciemne miejsce.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Marynowana cukinia. Przepyszny przepis na letnie przetwory
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

12
6
Share
di9b7nk
di9b7nk
di9b7nk
di9b7nk
di9b7nk
Więcej tematów
di9b7nk