Trwa ładowanie...
d2bxjfy

Makaron po chińsku. Smakuje lepiej niż w restauracji

Przepis

Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami z dodatkiem sosu sojowego i oleju sezamowego to kwintesencja azjatyckiej kuchni. Przepis jest bardzo prosty, szybki, a wszystkie składniki łatwo dostępne

4.2
(19 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Makaron po chińsku. Smakuje lepiej niż w restauracji
123RF
Składniki
  • 3 łyżki oleju sezamowego
  • 120 g piersi z kurczaka
  • 120 g kapusty pekińskiej
  • 4 młode cebulki, cienko pokrojone
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 450 g makaronu ryżowego
  • sezam, szczypiorek
Przepis
  • Rozgrzej na patelni olej, włóż kurczaka pokrojonego na cienkie kawałki. Smaż 2-3 minuty.
  • W międzyczasie ugotuj do miękkości makaron we wrzącej, osolonej wodzie, przez 6-8 minut. Odcedź na durszlaku i przepłucz gorącą wodą.
  • Potrząśnij sitem w celu odcedzenia i zostaw do przesuszenia.
  • Do kurczaka dodaj kapustę pekińską i młodą cebulkę wraz z sosem sojowym i pieprzem.
  • Duś przez około minutę i wymieszaj z gotowym makaronem, zagrzej, podawaj natychmiast z sezamem i szczypiorkiem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Makaron po chińsku. Smakuje lepiej niż w restauracji
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d2bxjfy

Podziel się opinią

1
Share
d2bxjfy
d2bxjfy
d2bxjfy
d2bxjfy
Więcej tematów
d2bxjfy