Łosoś w sosie teriyaki. Przepis na pyszną i soczystą rybę
Smażony łosoś w sosie teriyaki to świetny sposób na smaczną i soczystą rybę. danie jest proste i szybkie w przygotowaniu. Tak przyrządzony łosoś najlepiej smakuje z ryżem jaśminowym.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Filet z łososia umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić. Na patelni grillowej rozgrzać olej, obsmażyć rybę po 4 minuty z każdej strony, odstawić w ciepłe miejsce.
- W rondlu podgrzać sos teriyaki, miód, wodę, mieszając powoli gotować aż zacznie karmelizować.
- Ogórka obrać, za pomocą obieraczki do warzyw pokroić w cieniutkie paski.
- Ogórka, imbir i paprykę zalać w misce wrzątkiem na 2 minuty, odcedzić obsączyć.
- Ułożyć na półmisku w kopczyki, obok położyć porcję ryby, polać przygotowanym sosem i obsypać ziarnami sezamu.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze