Leon Zawodowiec gościł u Ewy Wachowicz. Lepili razem pierogi

Ewa Wachowicz gościła w swojej restauracji Zalipianki francuskiego aktora. Razem lepili świąteczne pierogi. "Marzenia się spełniają!" - napisała po tym spotkaniu dziennikarka na swoim profilu na Facebooku.

Obraz
Źródło zdjęć: © Archiwum prywatne
Katarzyna Gileta

Jean Reno ma na swoim koncie ponad 100 filmowych ról. Do Polski przyjechał na zaproszenie Polskiej Fundacji Narodowej w ramach projektu „100×100”, przygotowanego z okazji stulecia polskiej niepodległości. Akcja ma przybliżyć głównie obcokrajowcom historię Polski. Do tej pory nasz kraj odwiedzili już m.in. Mika Häkkinen, David Haye, Steve Wozniak i Casey Neistat.

Aktor doskonale odnalażł się kuchni. Ewa Ewachowicz zdradziłą, że jeszcze nikt tak piekniue nie zlepiał pierogów. - Było mi niezmiernie miło spotkać się i gotować wspólnie z fantastycznym aktorem, jakim jest Jean Reno. To bardzo sympatyczny i charyzmatyczny człowiek! - przyznaje Ewa Wachowicz w rozmowie z WP Kuchnia. - Pomagał mi lepić pierogi i kosztował różnych smaków. Sądząc po jego reakcji i po tym, jak je zachwalał, naprawdę mu posmakowały. Można nawet powiedzieć, że samo słowo – pierogi - stało się hasłem przewodnim dnia, który wspólnie spędziliśmy – dodaje.

Dziennikarka przyznała, że spotkanie z Jeanem Reno Było wspaniałym doświadczeniem i okazją do tego, by porozmawiać. - Mam nadzieję, że jeszcze wróci do Polski, a pierogi będą mu przypominały o naszym wspólnym gotowaniu – mówi.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości