Leon Zawodowiec gościł u Ewy Wachowicz. Lepili razem pierogi

Ewa Wachowicz gościła w swojej restauracji Zalipianki francuskiego aktora. Razem lepili świąteczne pierogi. "Marzenia się spełniają!" - napisała po tym spotkaniu dziennikarka na swoim profilu na Facebooku.

Obraz
Źródło zdjęć: © Archiwum prywatne
Katarzyna Gileta

Jean Reno ma na swoim koncie ponad 100 filmowych ról. Do Polski przyjechał na zaproszenie Polskiej Fundacji Narodowej w ramach projektu „100×100”, przygotowanego z okazji stulecia polskiej niepodległości. Akcja ma przybliżyć głównie obcokrajowcom historię Polski. Do tej pory nasz kraj odwiedzili już m.in. Mika Häkkinen, David Haye, Steve Wozniak i Casey Neistat.

Aktor doskonale odnalażł się kuchni. Ewa Ewachowicz zdradziłą, że jeszcze nikt tak piekniue nie zlepiał pierogów. - Było mi niezmiernie miło spotkać się i gotować wspólnie z fantastycznym aktorem, jakim jest Jean Reno. To bardzo sympatyczny i charyzmatyczny człowiek! - przyznaje Ewa Wachowicz w rozmowie z WP Kuchnia. - Pomagał mi lepić pierogi i kosztował różnych smaków. Sądząc po jego reakcji i po tym, jak je zachwalał, naprawdę mu posmakowały. Można nawet powiedzieć, że samo słowo – pierogi - stało się hasłem przewodnim dnia, który wspólnie spędziliśmy – dodaje.

Dziennikarka przyznała, że spotkanie z Jeanem Reno Było wspaniałym doświadczeniem i okazją do tego, by porozmawiać. - Mam nadzieję, że jeszcze wróci do Polski, a pierogi będą mu przypominały o naszym wspólnym gotowaniu – mówi.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Wybrane dla Ciebie
Jest bardzo podobna do jarzynowej, ale tysiąc razy lepsza. Na Boże Narodzenie zachwycę wszystkich pomysłem
Jest bardzo podobna do jarzynowej, ale tysiąc razy lepsza. Na Boże Narodzenie zachwycę wszystkich pomysłem
Lepsza niż z kawiarni. Doskonale rozgrzewa, dodaje energii i poprawia koncentrację
Lepsza niż z kawiarni. Doskonale rozgrzewa, dodaje energii i poprawia koncentrację
Wystarczy dolać pół szklanki do masy. Mielone wychodzą delikatne, pulchne, ale mają chrupką skórkę
Wystarczy dolać pół szklanki do masy. Mielone wychodzą delikatne, pulchne, ale mają chrupką skórkę
Dodaję łyżkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą chrupkie, ale nie piją tłuszczu
Dodaję łyżkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą chrupkie, ale nie piją tłuszczu
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Nie możesz pić kawy, a potrzebujesz pobudzenia? Te napoje pomogą
Nie możesz pić kawy, a potrzebujesz pobudzenia? Te napoje pomogą
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
Sklepowe mogą się schować. Te batoniki wspierają koncentrację i otulają jelita
Sklepowe mogą się schować. Te batoniki wspierają koncentrację i otulają jelita
Większość nie może nawet na nie patrzeć. Nasi dziadkowie wiedzieli, że to świetne źródło kolagenu
Większość nie może nawet na nie patrzeć. Nasi dziadkowie wiedzieli, że to świetne źródło kolagenu
Pomidory przechowuję w ten sposób. Są jędrne i soczyste nawet przez tydzień
Pomidory przechowuję w ten sposób. Są jędrne i soczyste nawet przez tydzień
Polacy nie zdają sobie sprawy, że popełniają błąd. Chodzi o mandarynki
Polacy nie zdają sobie sprawy, że popełniają błąd. Chodzi o mandarynki
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥