Trwa ładowanie...
d1v02qg
d1v02qg

Krewetki w miodzie i chili

Przepis
4.0
(2 głosy)
Oceń:
Krewetki w miodzie i chili
Składniki
    • 500 g krewetek królewskich
    • 1/4 szklanki czerwonego wina
    • 1/2 stklanki miodu
    • 1/4 łyżeczki mielonego chili
    • 1 łyżeczka musztardy
    • namoczone patyczki do nadziewania, najlepiej bambusowe
Przepis
  • Marynata: wszystkie składniki, oprócz krewetek, dokładnie wymieszać i odstawić.
  • Krewetki obrać ze skorupek, pozostawiając ogonki. Ułożyć w szklanym naczyniu i zalać marynatą. Przykryć, wstawić do lodówki na 1 godzinę. Następnie nadziać krewetki na patyczki, każdą przebijając dwukrotnie.
  • Przygotować ruszt. Na rozgrzanej powierzchni położyć papier do pieczenia, a na nim ułożyć krewetki. Opiekać z każdej strony 4?5 minut. Upieczone krewetki nabiorą różowego odcienia. Podczas pieczenia polewać marynatą. Krewetki ułożyć na półmisku, usunąć patyczki i podawać.

Przepis dodał użytkownik myszka-skarbek

d1v02qg

Podziel się opinią

Share
d1v02qg
d1v02qg
d1v02qg
d1v02qg