Koktajl z brokułem, ananasem i jabłkiem
Mrożone brokuły mają delikatniejszy, mniej wyrazisty smak niż świeże. Warto mieć pojemnik zamrożonych różyczek brokułu w zamrażarce i dodawać je do koktajli. Ten składnik sprawi, że napój będzie nie tylko zdrowy, ale również przyjemnie schłodzony. Dieta bogata w brokuły zapobiega chorobom nowotworowym, a także chroni przed nawrotami raka. Zalecana dzienna dawka to minimum ćwierć szklanki brokułów. W tym smacznym koktajlu została przemycona cztery razy większa porcja tego superzdrowego warzywa. Tropikalny ananas doskonale maskuje charakterystyczny smak brokułów.
oprac. Magdalena Pomorska
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Napoje zimne
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 1 kubek różyczek brokułu (zamrożonych)
- 1-2 kubki mleka roślinnego
- sok z połówki cytryny
- 1 jabłko (bez gniazda nasiennego)
- 1 kubek ananasa
Przepis
Wszystkie składniki umieść w blenderze. Miksuj, aż się połączą
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl