Koktajl z brokułem, ananasem i jabłkiem
Mrożone brokuły mają delikatniejszy, mniej wyrazisty smak niż świeże. Warto mieć pojemnik zamrożonych różyczek brokułu w zamrażarce i dodawać je do koktajli. Ten składnik sprawi, że napój będzie nie tylko zdrowy, ale również przyjemnie schłodzony. Dieta bogata w brokuły zapobiega chorobom nowotworowym, a także chroni przed nawrotami raka. Zalecana dzienna dawka to minimum ćwierć szklanki brokułów. W tym smacznym koktajlu została przemycona cztery razy większa porcja tego superzdrowego warzywa. Tropikalny ananas doskonale maskuje charakterystyczny smak brokułów.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
- 1 kubek różyczek brokułu (zamrożonych)
- 1-2 kubki mleka roślinnego
- sok z połówki cytryny
- 1 jabłko (bez gniazda nasiennego)
- 1 kubek ananasa
Wszystkie składniki umieść w blenderze. Miksuj, aż się połączą
Przepis polecają Magdalena Olszewska i Tomasz Olszewski, autorzy książki "Cudowna moc roślinnych koktajli. Blenduj dla zdrowia i urody!"
Pokaż nam swój koktajl!
A jaki jest twój ulubiony koktajl? Zblenduj go i sfotografuj, by przesłać nam fotę wraz z przepisem na adres dziejesie@wp.pl . Na Wasze przepisy czekamy do końca tygodnia, tj. do północy w niedzielę 25 czerwca br.)! Pamiętajcie o uwzględnieniu w mejlu także imienia i nazwiska oraz adresu, bo najfajniejsze zgłoszenia nagrodzimy książką "Cudowna moc roślinnych koktajli. Blenduj dla zdrowia i urody!" ufundowaną przez Helion SA .
Czekamy na wasze zgłoszenia! Szczegółowy regulamin konkursu znajdziecie TUTAJ.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze