Trwa ładowanie...
d4os1vv
d4os1vv

Kisiel wiśniowy według Anny Lewandowskiej

Przepis

Oto pyszny letni deser z wiśniami w roli głównej. Słodycz kisielu przełamana lekko kwaskowym smakiem owoców. Pyszniej być nie może! Korzystajmy latem z dobrodziejstw sezonowych owoców, mają wtedy najwięcej walorów smakowych i wartości odżywczych.

1.0
(1 głos)
Oceń:
d4os1vv
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3

Rodzaj diety:
Kisiel wiśniowy według Anny Lewandowskiej
Materiały prasowe
Kisiel wiśniowy według Anny Lewandowskiej
Składniki

• 2 szklanki wiśni bez pestek
• 2 szklanki wody
• 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego
• 3 łyżki cukru kokosowego
• 3 łyżki mąki ziemniaczanej

Przepis

Do rondelka wsyp wydrylowane wiśnie, zalej wodą, dodaj siemię lniane i cukier kokosowy, gotuj przez ok. 5 minut. Mąkę rozpuść w ½ szklanki zimnej wody i dolej powoli do rondelka. Gotuj aż do zagotowania, następnie odstaw do wystygnięcia.

Więcej zdrowych słodyczy znajdziecie w książce Anny Lewandowskiej "Healthy sweets by Ann"

Materiały prasowe
d4os1vv
Kisiel wiśniowy według Anny Lewandowskiej
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
4
Share
d4os1vv
d4os1vv

d4os1vv
d4os1vv
d4os1vv