Trwa ładowanie...
d41h64e
d41h64e

Kasza manna z jagodami. Smak wakacji z dzieciństwa w prostym przepisie

Przepis

Kasza manna, nieodłączny składnik wielu śniadań w przedszkolu, to produkt niedoceniany. Dlatego znalazł się w cyklu "Sentymentalny wtorek". Wystarczy przecież połączyć kaszę z sezonowymi, świeżymi owocami, aby stworzyć wspaniałą propozycję o poranku. Pysznie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Przepis prosto z bloga "Dziękuję było pyszne".

4.7
(10 głosów)
Oceń:
d41h64e
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Kasza manna z jagodami. Smak wakacji z dzieciństwa w prostym przepisie
www.dziekujebylopyszne.pl
Kasza manna z jagodami. Smak wakacji z dzieciństwa w prostym przepisie
Składniki
  • szklanka kaszy manny
  • 2-2,5 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki jagód
  • miód
Przepis

Mleko gotujemy. Wsypujemy kaszę. Słodzimy (u mnie miód, ale może być syrop klonowy, z agawy, daktylowy czy zwykły cukier). Mieszamy do uzyskania gęstej struktury. Uważamy, by ogień nie był za duży, żeby kaszka nie przywarła nam do dna garnka. Umyte jagody blendujemy. Następnie w garnku podgotowujemy je z odrobiną słodkiego dodatku, tak żeby sos się odrobinę zredukował (zgęstniał). Gotowym sosikiem jagodowym polewamy kaszę mannę.
Zobacz także: przepyszne ciasto z serem i malinami

Polecamy wideo: Sposób na muszki owocówki

Kasza manna z jagodami. Smak wakacji z dzieciństwa w prostym przepisie
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

7
1
Share
d41h64e
d41h64e
d41h64e

d41h64e
d41h64e
d41h64e