Trwa ładowanie...
23-01-2017 10:09

Kasza cud. Ma wszystkie niezbędne do życia białka

Dlaczego warto jeść komosę ryżową?

d10mte7
d10mte7

Komosa ryżowa to kasza pochodząca z Ameryki Południowej, która cechuje się dużą zawartością wapnia, fosforu, żelaza i witaminy E. Mogą ją jeść nawet cukrzycy. Jest idealnym wyborem w zimie, kiedy dostarczamy organizmowi mniej składników odżywczych. Będzie też ważnym składnikiem w diecie wegetariańskiej.

- Kinoa tym się różni od każdego innego zboża, że można nazwać ją mięsem. Ma wszystkie niezbędne białka – mówiła dr Danuta Myłek.

Po komosę ryżową powinny sięgać zwłaszcza kobiety, gdyż kasza ta reguluje poziom hormonów. Według specjalistów, ma szanse zastąpić sztuczną terapię hormonalną. Ale uwaga – zawiera dużo estrogenów, więc z jej ilością w diecie nie powinny przesadzać przyszłe mamy.

d10mte7
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d10mte7
Więcej tematów