Jajecznica w tortilli. Doskonała na drugie śniadanie
Jajecznica w tortilli to doskonały pomysł na drugie śniadanie lub przekąskę. Przygotowanie jest naprawdę proste, a większość składników znajdziecie w swojej kuchni. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Do naczynia wbijam jajka, roztrzepuję. Dodaję umytą, obraną z nasion, bardzo drobno pokrojoną paprykę, pokrojone również drobno ogórki konserwowe, posiekany koperek oraz pokrojoną w drobną kostkę szynkę. Doprawiam pieprzem i solą.
- Dokładnie mieszam wszystkie składniki. Dno formy wykładam papierem do pieczenia i wylewam połowę masy jajecznej.
- Piekę w rozgrzanym piekarniku 10 minut 180 st. C. Następie zapiekam drugą połowę masy jajecznej.
- Rozkładam placki Tortilli i układam upieczoną jajecznicę. Tortillę zwijam bardzo ciasno w roladę i chłodzę w lodówce dwie godziny.
- Przed podaniem kroję w plastry.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl