Jajecznica po bułgarsku. Zaskakująca propozycja na rodzinne śniadanie
Jajecznicę można przygotować na setki sposobów. Smażona na maśle, z cebulką, ze szczypiorkiem, kurkami, pomidorami, boczkiem, szynką... Można tak długo wymieniać. A próbowaliście kiedyś jajecznicy po bułgarsku? Poza papryką dodajemy do niej... keczup i orzechy włoskie. Macie odwagę spróbować?
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Umytą, oczyszczoną paprykę podpiec kilka minut w piekarniku, pokroić w paseczki, a następnie obrać ze skórki.
- Jaja wbić do naczynia, wymieszać z papryką, ketchupem i orzechami. Przyprawić do smaku solą pieprzem i mieloną papryką.
- Następnie wlać na rozgrzany tłuszcz i smażyć powoli na małym ogniu, mieszając aby jajka równomiernie się ścięły.
- Podawać z białym pieczywem jako samodzielne danie.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze