Trwa ładowanie...
d1onfhf
07-04-2021 08:29

Jajecznica po bułgarsku. Zaskakująca propozycja na rodzinne śniadanie

Przepis

Jajecznicę można przygotować na setki sposobów. Smażona na maśle, z cebulką, ze szczypiorkiem, kurkami, pomidorami, boczkiem, szynką... Można tak długo wymieniać. A próbowaliście kiedyś jajecznicy po bułgarsku? Poza papryką dodajemy do niej... keczup i orzechy włoskie. Macie odwagę spróbować?

d1onfhf
1.6
(10 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 8 jajek
  • 2-3 papryki
  • 1 łyżka tłuszczu
  • 2 łyżki ketchupu lub przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki wyłuskanych orzechów włoskich
  • sól, pieprz
  • papryka mielona
Przepis
  • Umytą, oczyszczoną paprykę podpiec kilka minut w piekarniku, pokroić w paseczki, a następnie obrać ze skórki.
  • Jaja wbić do naczynia, wymieszać z papryką, ketchupem i orzechami. Przyprawić do smaku solą pieprzem i mieloną papryką.
  • Następnie wlać na rozgrzany tłuszcz i smażyć powoli na małym ogniu, mieszając aby jajka równomiernie się ścięły.
  • Podawać z białym pieczywem jako samodzielne danie.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Jajecznica po bułgarsku. Zaskakująca propozycja na rodzinne śniadanie
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

4
10

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1onfhf
d1onfhf
d1onfhf
d1onfhf
Więcej tematów
d1onfhf