Jajecznica po bułgarsku. Zaskakująca propozycja na rodzinne śniadanie
Jajecznicę można przygotować na setki sposobów. Smażona na maśle, z cebulką, ze szczypiorkiem, kurkami, pomidorami, boczkiem, szynką... Można tak długo wymieniać. A próbowaliście kiedyś jajecznicy po bułgarsku? Poza papryką dodajemy do niej... keczup i orzechy włoskie. Macie odwagę spróbować?
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Umytą, oczyszczoną paprykę podpiec kilka minut w piekarniku, pokroić w paseczki, a następnie obrać ze skórki.
- Jaja wbić do naczynia, wymieszać z papryką, ketchupem i orzechami. Przyprawić do smaku solą pieprzem i mieloną papryką.
- Następnie wlać na rozgrzany tłuszcz i smażyć powoli na małym ogniu, mieszając aby jajka równomiernie się ścięły.
- Podawać z białym pieczywem jako samodzielne danie.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl