Guacamole z awokado i bobem
Guacamole to meksykańska pasta z awokado, doprawiony sokiem z limonki i solą. Do guacamole możemy dodać też pokrojonego drobno pomidora czy czosnek. Dip doskonale pasuje do nachosów. Agnieszka Bednarska proponuje guacamole z dodatkiem bobu. Będzie pysznie!
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Bób gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Obieramy ze skórek.
- Pomidora i szalotkę kroimy w drobną kostkę, czosnek przepuszczamy przez praskę. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, łyżką oddzielamy od skórki. Umieszczamy w naczyniu wraz z bobem i oliwą, rozgniatamy widelcem.
- Mieszamy z wyciśniętym sokiem z limonki. Dodajemy pozostałe składniki, doprawiamy do smaku.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl