WAŻNE
TERAZ

Strzelanina w Jerozolimie. Są zabici i ranni

Grillowanie bez względu na pogodę i warunki. Wybieramy sprzęt najlepszej klasy

Jeśli uważasz, że grillować można wyłącznie wiosną i latem, ten artykuł jest dla Ciebie. Przekonamy Cię, że ulubionymi daniami z rusztu możesz cieszyć się przez cały rok, i to bez względu na aurę. Potrzebujesz jedynie odpowiedniego sprzętu oraz dobrych chęci.

szaszłyki
Źródło zdjęć: © Adobe Stock | ©kucherav - stock.adobe.com

Jeszcze kilka lat temu sezon grillowy trwał od maja do września. Tylko w tym okresie dawaliśmy sobie przyzwolenie na rozpalanie grilla i delektowanie się smakiem dań z rusztu w gronie przyjaciół i rodziny. Ale dziś to już przeszłość.

Potrawami z rusztu możesz cieszyć się przez cały rok. Potrzebujesz jednak odpowiedniego sprzętu, bo tylko w ten sposób grillowanie będzie kojarzyć Ci się z przyjemnością. I choć jego zakup to inwestycja, możesz być pewien, że się opłaci! Zwłaszcza jeśli potrawy z grilla są wysoko na liście ulubionych dań Twojej rodziny.

Dlaczego warto zainwestować w grill gazowy?

Jeśli marzy Ci się grill na każdą pogodę, wybierz grill gazowy. Zalety? Możesz go używać, kiedy chcesz: w deszczowe i słonecznie dni, na balkonie i w ogrodowej altanie, późną jesienią i wczesną wiosną. Nie musisz też stać przy urządzeniu i pilnować, aby danie się nie przypaliło. Wystarczy, że ustawisz odpowiednią temperaturę. Ty zajmujesz się czym chcesz, a grill przygotowuje obiad za Ciebie. I to z gwarancją soczystości i doskonałego smaku.

To też propozycja dla wszystkich, którzy starają się na co dzień dokonywać proekologicznych wyborów. Tradycyjne grille na drewno opałowe powoli ustępują miejsca modelom gazowym. Te są też wygodniejsze w użyciu. Można zapomnieć o żmudnym szorowaniu ubrudzonego rusztu oraz wybieraniu popiołu i spalonego węgla. To duża oszczędność czasu. Zdecydowanie przyjemniejszy jest też zapach grillowanych potraw.

grill
© Adobe Stock | ©weyo - stock.adobe.com

Postaw na jakość!

Dobry grill musi kosztować. To jednak inwestycja na lata. Kiedy podliczymy wydatki związane z zakupem i użytkowaniem grilla węglowego, okaże się, że koszty jego utrzymania są bardzo wysokie. Stąd nic dziwnego, że wiele osób po dokonaniu takich kalkulacji decyduje się na grill gazowy. Tu jednak nie ma miejsca na kompromisy. Trzeba wybrać sprzęt najlepszej jakości. Konieczne jest zwrócenie uwagi na parametry urządzenia, ale też na jego wygląd. Dobrze prezentujący się grill może być ozdobą ogrodu i jego sercem zarazem.

Chcąc wybrać najlepszy model grilla gazowego, polecamy zwrócić uwagę na kanadyjską markę Napoleon. Łączy w sobie niezawodną jakość z nowoczesnym wyglądem. Ma w swojej ofercie produkty zaawansowane technologicznie, z których zadowoleni będą nawet najbardziej wymagający pasjonaci grillowania.

Popularnością cieszy się seria Rogue, którą wyróżnia solidna konstrukcja i doskonałe wykonanie. Falisty ruszt zapewni przygotowanie potraw, które trafią w kulinarne gusta każdego. Dodatkowo zostało on pokryty porcelaną, co zapobiega przywieraniu potraw i ułatwia czyszczenie.  

grill
© materiały partnera | Guido Werner

Urządzenie obsługuje się niezwykle łatwo. Zimą czy latem, w porze obiadowej lub podczas nocnego biesiadowania – to Ty wybierasz, kiedy przygotujesz dania z rusztu. Dodatkowa zaleta? Uruchomienie grilla trwa moment!

Grille marki Napoleon niemal w całości wykonane są ze stali nierdzewnej. Bardzo szybko osiągają odpowiednią temperaturę, której nie trzeba w żaden sposób pilnować. Nie musisz też ograniczać się do grillowanych mięs. Producent oferuje też całą gamę wysokiej jakości akcesoriów, m.in. multifunkcjonalny ruszt górny do grilli, koszyk do pieczenia ryb i kociołek holenderski z pokrywą.

Z dostosowanym do twoich potrzeb grillem Napoleon możesz przygotowywać potrawy z rusztu przez cały rok. Nie musisz dostosowywać się do warunków pogodowych. Odpalasz urządzenie kiedy tylko chcesz. Możesz w nim szybko i wygodnie przygotować zdrowy i pożywny obiad dla całej rodziny oraz dania na wieczorne przyjęcie z przyjaciółmi.

Partnerem treści jest Napoleon
Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia