Trwa ładowanie...
d4lh1th
d4lh1th

Grillowana kiszka ziemniaczana ze szparagami i bakłażanem

Przepis

Kiszka ziemniaczana często pojawia się na polskich stołach, ale rzadko an grillu. Tymczasem to błąd, ponieważ smakuje wyśmienicie i jest doskonałym uzupełnieniem tradycyjnych szaszłyków, kiełbasek i karkówki.

3.7
(3 głosy)
Oceń:
d4lh1th
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Grillowana kiszka ziemniaczana
Getty Images
Grillowana kiszka ziemniaczana
Składniki
  • - kilka kiszek ziemniaczanych ZM Pekpol
  • - szparagi
  • - krążki białej cebuli
  • - bakłażan
Przepis

1. Przed pieczeniem kiszkę powinniśmy nakłuć w kilku miejscach wykałaczką, aby w trakcie pieczenia nie popękało jelito.

2. Kiszkę ziemniaczaną grillujemy na tacce do grillowania. Co jakiś czas powinniśmy delikatnie ją obracać.

3. Następnie dodajemy krążki cebuli, plastry bakłażana i szparagi.

4. Całość grillujemy aż się przyrumieni.

Przepis dodał użytkownik Anna

Grillowana kiszka ziemniaczana ze szparagami i bakłażanem
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d4lh1th

Podziel się opinią

1
Share
d4lh1th
d4lh1th

d4lh1th
d4lh1th
d4lh1th