Grillowana kiszka ziemniaczana ze szparagami i bakłażanem
Kiszka ziemniaczana często pojawia się na polskich stołach, ale rzadko an grillu. Tymczasem to błąd, ponieważ smakuje wyśmienicie i jest doskonałym uzupełnieniem tradycyjnych szaszłyków, kiełbasek i karkówki.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
- - kilka kiszek ziemniaczanych ZM Pekpol
- - szparagi
- - krążki białej cebuli
- - bakłażan
1. Przed pieczeniem kiszkę powinniśmy nakłuć w kilku miejscach wykałaczką, aby w trakcie pieczenia nie popękało jelito.
2. Kiszkę ziemniaczaną grillujemy na tacce do grillowania. Co jakiś czas powinniśmy delikatnie ją obracać.
3. Następnie dodajemy krążki cebuli, plastry bakłażana i szparagi.
4. Całość grillujemy aż się przyrumieni.
Przepis dodał użytkownik Anna
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze