Grillowana kiszka ziemniaczana ze szparagami i bakłażanem
Kiszka ziemniaczana często pojawia się na polskich stołach, ale rzadko an grillu. Tymczasem to błąd, ponieważ smakuje wyśmienicie i jest doskonałym uzupełnieniem tradycyjnych szaszłyków, kiełbasek i karkówki.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Grillowanie
- Główne składniki :
Składniki
- - kilka kiszek ziemniaczanych ZM Pekpol
- - szparagi
- - krążki białej cebuli
- - bakłażan
Przepis
1. Przed pieczeniem kiszkę powinniśmy nakłuć w kilku miejscach wykałaczką, aby w trakcie pieczenia nie popękało jelito.
Przepis
2. Kiszkę ziemniaczaną grillujemy na tacce do grillowania. Co jakiś czas powinniśmy delikatnie ją obracać.
Przepis
3. Następnie dodajemy krążki cebuli, plastry bakłażana i szparagi.
Przepis
4. Całość grillujemy aż się przyrumieni.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl