Gorąca sałatka ze szpinakiem i boczkiem
Świeży szpinak i chrupiący boczek to duet idealny. Taka sałatka smakuje zarówno jako danie główne w towarzystwie chrupiącej bagietki, jak i dodatek do grillowanego czy pieczonego mięsa. Sałatkę można jeszcze wzbogacić o ser feta, pomidorki koktajlowe, pestki słonecznika czy młodą cebulkę.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
- Oczyścić szpinak z grubych łodyg, wypłukać. Pokroić boczek w małą kosteczkę, usmażyć, odsączyć.
- Wymieszać ocet, cukier, musztardę, sól i pieprz.
- Na tłuszcz z boczku wyłożyć szpinak i mieszając podsmażyć, aż zmięknie.
- Wlać marynatę, dodać boczek, wymieszać i podawać natychmiast, np. do mięsa.
Przepis dodał użytkownik bodeta
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze