Duszony dorsz z pomidorami i papryką
Smaczny sposób na przyrządzenie ryby. Zamiast smażyć dorsza w panierce, można go poddusić z papryką i pomidorami. Do tego ryż i smaczny obiad gotowy. Przepis z bloga "Kwelka gotuje"
Katarzyna Kwella
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Dania rybne
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Natkę bardzo drobno posiekać. Papryki pokroić w kawałki. Filety pokroić na dość duże kawałki i posypać solą i pieprzem.
- Na patelni uprzednio polanej oliwą poddusić paprykę, a następnie dodać dorsza.
- Następnie dodać pomidory i ząbki czarnego czosnku. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Danie posypać pietruszką i pokrojoną papryczką chilli.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl