Trwa ładowanie...
d3vlata
Katarzyna Kwella
04-01-2022 10:10

Duszony dorsz z pomidorami i papryką

Przepis

Smaczny sposób na przyrządzenie ryby. Zamiast smażyć dorsza w panierce, można go poddusić z papryką i pomidorami. Do tego ryż i smaczny obiad gotowy. Przepis z bloga "Kwelka gotuje"

d3vlata
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Kwelka gotuje
Źródło: Kwelka gotuje
Składniki
  • 60 dag fileta z dorsza,
  • 30 dag żółtej i czerwonej papryki,
  • 30 dag pomidorów z puszki,
  • 1 papryczka chilli,
  • 4 gałązki natki pietruszki,
  • kilka ząbków czarnego czosnku (opcjonalnie),
  • 4 łyżki oliwy,
  • sól, pieprz.
Przepis
  • Natkę bardzo drobno posiekać. Papryki pokroić w kawałki. Filety pokroić na dość duże kawałki i posypać solą i pieprzem.
  • Na patelni uprzednio polanej oliwą poddusić paprykę, a następnie dodać dorsza.
  • Następnie dodać pomidory i ząbki czarnego czosnku. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Danie posypać pietruszką i pokrojoną papryczką chilli.

Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek

Duszony dorsz z pomidorami i papryką
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d3vlata

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3vlata
d3vlata
d3vlata
d3vlata
Więcej tematów
d3vlata