Duszony dorsz z pomidorami i papryką
Smaczny sposób na przyrządzenie ryby. Zamiast smażyć dorsza w panierce, można go poddusić z papryką i pomidorami. Do tego ryż i smaczny obiad gotowy. Przepis z bloga "Kwelka gotuje"
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Natkę bardzo drobno posiekać. Papryki pokroić w kawałki. Filety pokroić na dość duże kawałki i posypać solą i pieprzem.
- Na patelni uprzednio polanej oliwą poddusić paprykę, a następnie dodać dorsza.
- Następnie dodać pomidory i ząbki czarnego czosnku. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Danie posypać pietruszką i pokrojoną papryczką chilli.
Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek
src="https://d.wpimg.pl/1631309182--712966046/zupa.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze