Trwa ładowanie...
d2p7rhi
11-12-2015 12:48

Domowa granola z nasionami chia

Przepis
5.0
(3 głosy)
Oceń:
d2p7rhi
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • 1/2 szklanki migdałów
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich
  • 1/4 szklanki nasion chia
  • 1/4 szklanki pestek dyni
  • 1/3 szklanki suszonej żurawiny
  • 1/2 szklanki płynnego miodu
  • 1 łyżeczka cynamonu
Przepis

Do dużej miski wsypujemy orzechy, nasiona, pestki i suszone owoce żurawiny. Polewamy miodem i dokładnie mieszamy łyżką, by dotarł do wszystkich składników. Następnie wykładamy na dużą blachę wyłożona papierem do pieczenia. Posypujemy cynamonem.
Pieczemy przez pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do przestudzenia. Następnie sklejone orzechy i nasiona łamiemy nożem tak, by miały sypką formę. Przekładamy do szczelnego słoja. Granolę używamy do jogurtu, owsianki lub posypujemy nią koktajle.

Domowa granola z nasionami chia
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2p7rhi
d2p7rhi
d2p7rhi
d2p7rhi
Więcej tematów
d2p7rhi