Domowa czekolada z masłem orzechowym. Koniec z kupowaniem w sklepach
Uwielbiasz czekoladę, ale nie chcesz jeść gotowca ze sklepu ze względu na skład? Wypróbuj ten przepis!
DOMOWA CZEKOLADA Z MASŁEM ORZECHOWYM
Uwielbiasz czekoladę, ale nie chcesz jeść gotowca ze sklepu ze względu na skład? Wypróbuj ten przepis! Czekolada z masłem orzechowym Go On 100% orzechów Maslo-orzechowe-GO-ON-470g dostarczy Ci witamin i składników mineralnych oraz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych! Masło orzechowe to także źródło białka roślinnego. To świetna zdrowa alternatywa dla kupnej czekolady. A jaka pyszna :)!
Przepis przygotowany przez mgr dietetyki Paulinę Ihnatowicz, dietetyka firmy Sante.
Składniki:
• Olej kokosowy - 150 g (6 łyżek)
• Kakao niesłodzone - 40 g (4 łyżki)
• Syrop daktylowy - 40 g (4 łyżeczki)
• Masło orzechowe GO ON- 60 g (3 łyżki)
• Jagody Goji Sante - 24 g (2 łyżki)
• Migdały Sante - 30 g (2 łyżki)
Przygotowanie:
Migdały Sante i Jagody Goji Sante posiekać. W kąpieli wodnej rozpuścić olej kokosowy, 2 łyżki odlać do osobnej miseczki, a do pozostałego dodać kakao i 3 łyżeczki syropu daktylowego - bardzo dokładnie wymieszać. Przygotować pojemnik z płaskim dnem, wyłożyć pergaminem. Wylać do niego 1/2 masy i rozprowadzić równomiernie. Schować do zamrażalnika na 10 - 15 minut.
Masło orzechowe GO ON wymieszać z 1 łyżeczką syropu, posiekanymi migdałami i jagodami. Masę wylać (będzie miała dość "luźną" konsystencję) na zamrożoną czekoladę. Schować do zamrażalnika na 20 minut, a następnie oblać pozostałą masą z kakao i olejem kokosowym.
Całość przełożyć do zamrażalnika na 15-20 minut. Przed spożyciem pokroić na kawałki. Czekoladę należy przechowywać w lodówce. Smacznego życzy zespól Sante 😊