Materiał Partnera
kuchenne nowości
17-05-2018 (21:24)

Domowa czekolada z masłem orzechowym. Koniec z kupowaniem w sklepach

Uwielbiasz czekoladę, ale nie chcesz jeść gotowca ze sklepu ze względu na skład? Wypróbuj ten przepis!
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
Domowa czekolada. Przepis, jak ją zrobić samemu
Domowa czekolada. Przepis, jak ją zrobić samemu (Materiały prasowe)

DOMOWA CZEKOLADA Z MASŁEM ORZECHOWYM
Uwielbiasz czekoladę, ale nie chcesz jeść gotowca ze sklepu ze względu na skład? Wypróbuj ten przepis! Czekolada z masłem orzechowym Go On 100% orzechów Maslo-orzechowe-GO-ON-470g dostarczy Ci witamin i składników mineralnych oraz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych! Masło orzechowe to także źródło białka roślinnego. To świetna zdrowa alternatywa dla kupnej czekolady. A jaka pyszna :)!

Przepis przygotowany przez mgr dietetyki Paulinę Ihnatowicz, dietetyka firmy Sante.

Składniki:
• Olej kokosowy - 150 g (6 łyżek)
Kakao niesłodzone - 40 g (4 łyżki)
• Syrop daktylowy - 40 g (4 łyżeczki)
• Masło orzechowe GO ON- 60 g (3 łyżki)
• Jagody Goji Sante - 24 g (2 łyżki)
• Migdały Sante - 30 g (2 łyżki)

Przygotowanie:
Migdały Sante i Jagody Goji Sante posiekać. W kąpieli wodnej rozpuścić olej kokosowy, 2 łyżki odlać do osobnej miseczki, a do pozostałego dodać kakao i 3 łyżeczki syropu daktylowego - bardzo dokładnie wymieszać. Przygotować pojemnik z płaskim dnem, wyłożyć pergaminem. Wylać do niego 1/2 masy i rozprowadzić równomiernie. Schować do zamrażalnika na 10 - 15 minut.

Masło orzechowe GO ON wymieszać z 1 łyżeczką syropu, posiekanymi migdałami i jagodami. Masę wylać (będzie miała dość "luźną" konsystencję) na zamrożoną czekoladę. Schować do zamrażalnika na 20 minut, a następnie oblać pozostałą masą z kakao i olejem kokosowym.

Całość przełożyć do zamrażalnika na 15-20 minut. Przed spożyciem pokroić na kawałki. Czekoladę należy przechowywać w lodówce. Smacznego życzy zespól Sante 😊

Polub WP Kuchnia
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Trwa ładowanie
.
.
.