Trwa ładowanie...
d4ifso4
01-06-2020 16:44

Dla dzieci parówki pod kołderką

Przepis

Kupując parówki, zwracajmy uwagę na to, jaka jest w nich zawartość mięsa. Na szczęście, bez problemu dostaniemy w sklepach wędliny wysokiej jakości. Zapieczone z żółtym serem posmakują nawet największym niejadkom.

d4ifso4
3.8
(19 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • parówki,
  • ser żółty w plastrach,
  • kolorowa papryka,
  • kukurydza i ketchup do ozdabiania,
  • wyciskacz do czosnku,
  • naczynie żaroodporne.
Przepis

1. Ułóż parówki w naczyniu żaroodpornym.
2. Przykryj je do 3/4 plastrami sera.
3. Z zielonej papryki zrób ludzikom oczy.
4. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na ok. 20 minut.
5. Podczas, gdy parówki się zapiekają - z kolorowych papryk powycinaj kokardki.
6. Gdy parówki się zapieką - zrób serowe czuprynki za pomocą wyciskacza do czosnku.
7. Ozdób czuprynki kokardkami i zrób buźki z ketchupu.

Przepis dodał użytkownik agajolaw

Dla dzieci parówki pod kołderką
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4ifso4
d4ifso4
d4ifso4
d4ifso4
Więcej tematów
d4ifso4