Dla dzieci parówki pod kołderką
Kupując parówki, zwracajmy uwagę na to, jaka jest w nich zawartość mięsa. Na szczęście, bez problemu dostaniemy w sklepach wędliny wysokiej jakości. Zapieczone z żółtym serem posmakują nawet największym niejadkom.
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Okazja: |
1. Ułóż parówki w naczyniu żaroodpornym.
2. Przykryj je do 3/4 plastrami sera.
3. Z zielonej papryki zrób ludzikom oczy.
4. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na ok. 20 minut.
5. Podczas, gdy parówki się zapiekają - z kolorowych papryk powycinaj kokardki.
6. Gdy parówki się zapieką - zrób serowe czuprynki za pomocą wyciskacza do czosnku.
7. Ozdób czuprynki kokardkami i zrób buźki z ketchupu.
Przepis dodał użytkownik agajolaw
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze