Ciasto na słonych krakersach z masą czekoladową
Ciasta bez pieczenia to szybkie rozwiązanie dla osób, które lubią łakocie, ale nie mają piekarnika. Połączenie słonych krakersów i słodkiej masy czekoladowej lub kakaowej zasmakuje wszystkim fanom łakoci. Oprócz dwóch składników przyda się blacha o wymiarach 23x23 cm.
Agata Dutkiewicz
- Czas przygotowania: Ponad 120 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Desery
- Sposób przygotowania: Na zimno
Składniki
3 duże paczki solonych krakersów
2 puszki masy krówkowej o smaku czekoladowym lub kakaowym
Przepis
Warstwę krakersów układamy na dnie blachy. Rozsmarowujemy część masy i układamy kolejną warstwę krakersów, lekko dociskając. Następnie ponownie masa i krakersy, aż do zapełnienia całej wysokości formy. Ostatnią warstwą powinna być słodka masa. Całość wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Dodatkowo można udekorować płatkami migdałów lub posiekanymi orzechami laskowymi.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl