Chłodnik pomidorowo-paprykowy
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 2 puszki pomidorów w zalewie
- 1 por
- 3 ząbki czosnku
- 2 czerwone papryki
- Kawałek świeżego imbiru
- Suszony tymianek
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1/2 pączka koperku
- 2 łyżki oliwy
- 1/2 l bulionu warzywnego
1. Obrane pomidory kroimy w kostkę.
2. Por, czosnek, imbir siekamy i podsmażamy na oliwie.
3. Dodajemy pomidory, suszony tymianek i zalewamy bulionem.
4. Paprykę pieczemy w piekarniku i zdejmujemy spaloną skórkę.
5. Pieczoną paprykę kroimy i wrzucamy do gotującej się zupy.
6. Schładzamy mocno w lodówce i podajemy ze świeżą pietruszką i koperkiem.
Przepis poleca "Księgowa w kuchni"
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze