Wybierzmy wspólnie Najlepszą Restaurację 2024

Blisko 600 restauracji znajdujących się na 15 szlakach kulinarnych walczy o tytuł Najlepszej Restauracji 2024. O tym, do kogo trafi laur zwycięstwa, zdecydujecie wy.

Źródło zdjęć: © Adobe Stock

Głosowanie na Najlepszą Restaurację 2024

Po raz piąty sieć hurtowni MAKRO organizuje plebiscyt Najlepsza Restauracja, będący częścią programu Polskie Skarby Kulinarne. Ma on na celu zwiększenie świadomości Polaków na temat kulinarnej tradycji naszego kraju i rozpropagowanie kuchni polskiej. W końcu nasza tradycja kulinarna jest bogata i nie ogranicza się do pierogów, bigosu i rosołu. Rodzime dania mogą być prestiżowe i pełne zaskakujących doznań smakowych. Udowadniają to restauracje biorące udział w plebiscycie MAKRO.

Do tegorocznej edycji zgłosiło się blisko 600 lokali z całego kraju. O tym, który z nich otrzyma tytuł Najlepszej Restauracji 2024, decydujecie wy – klienci. Wystarczy, że odwiedzicie miejsca, które walczą o zwycięstwo i ocenicie smak podawanych w nich potraw, atmosferę oraz wystrój. Na swojego faworyta można zagłosować na stronie polskieskarby.pl.

– Mechanizm głosowania jest bardzo prosty. Nie wymaga rejestracji ani logowania. Goście, którzy chcą docenić dany lokal, oddają na niego głos – mówi Magdalena Figurna, Menadżer ds. PR i Komunikacji Wewnętrznej w MAKRO Polska. – Tytuł Najlepszej Restauracji otrzymają lokale z największą liczbą głosów – dodaje.

Głosowanie potrwa do końca stycznia 2024 r.

© materiały partnera

Kolejna odsłona

Pierwsza edycja plebiscytu Najlepsza Restauracja wystartowała w 2019 r. Zainteresowanie konkursem wśród restauratorów wzrasta z każdym rokiem.

– W zeszłorocznej edycji nagrodziliśmy 37 restauracji, a uroczyste wręczenie nagród odbyło się w winnicy Srebrna Góra w Krakowie – mówi Magdalena Figurna.

Wszyscy nagrodzeni zostali zaprezentowani w albumie "Kulinarna podróż po Polsce" wydanym przez MAKRO Polska. Nie inaczej będzie w tym roku. O tytuł Najlepszej Restauracji powalczy aż 600 lokali, które w myśl idei programu Polskie Szlaki Kulinarne chcą pokazać wyjątkowość, różnorodność i zaskakujące oblicza kuchni polskiej.

– Celem programu [Polskie Skarby Kulinarne – red.] i plebiscytu jest podnoszenie świadomości na temat rodzimej kuchni polskiej oraz wspieranie restauratorów – tłumaczy Magdalena Figurna z MARKO Polska.

Zwycięzcę tegorocznej edycji poznamy już na początku 2024 r. Tymczasem, jeśli chcesz oddać swój głos w plebiscycie, możesz to zrobić, klikając tu.

Płatna współpraca z MAKRO

Wybrane dla Ciebie

Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany