Ucierane ciasto z borówkami
Genialny przepis na puszyste i delikatne ciasto z borówkami. Idealna propozycja na każdą okazję, zarówno do porannej filiżanki, aromatycznej kawy jak i na rodzinne uroczystości czy święta. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 8 |
Okazja: |
- Masło rozpuszczam i studzę. Jajka wbijam do naczynia miksującego, wsypuję cukier i miksuję około 5 minut.
- Następnie wsypuję mąkę, skrobię ziemniaczaną, proszek do pieczenia i ponownie miksuję. Wlewam stopniowo rozpuszczone masło i mleko, jak uzyskam jednolitą masę, ciasto wylewam do formy, wcześniej natłuczonej masłem.
- Układam umyte, osuszone borówki i piekę 40 minut w 180 st. C.
- Po upieczeniu ciasto studzę i posypuję cukrem pudrem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze