Trwa ładowanie...
d23ybbf
29-12-2014 09:53

Trufle z białej czekolady z migdałami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d23ybbf
Składniki
  • 250 g białej czekolady
  • 1/4 szklanki śmietanki kremówki
  • 1 łyżka jasnego rumu (opcjonalnie)
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • 1/4szklanki migdałów Bakalland
  • 1/4 szklanki wiórków kokosowych Bakalland
Przepis

1. Czekoladę łamiemy na kosteczki i umieszczamy w rondelku z grubym dnem, razem ze śmietaną kremówką i rumem. Podgrzewamy na małym ogniu mieszając, aż czekolada się roztopi.

2. Masę przelewamy do 2 małych miseczek i schładzamy w lodówce przez 4 godziny, aż zastygnie na tyle, aby można było ją formować.

3. Łyżeczką nabieramy masę i lepimy z niej małe kuleczki. Obtaczamy czekoladki w cukrze pudrze, wiórkach kokosowych oraz posiekanych migdałach.

4. Całość układamy w małych papilotkach. Wstawiamy do lodówki do czasu ich podania.

Przepis dodał użytkownik Joanna

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d23ybbf
d23ybbf
d23ybbf
Więcej tematów
d23ybbf