Trufle z białej czekolady z migdałami
- 250 g białej czekolady
- 1/4 szklanki śmietanki kremówki
- 1 łyżka jasnego rumu (opcjonalnie)
- 1/4 szklanki cukru pudru
- 1/4szklanki migdałów Bakalland
- 1/4 szklanki wiórków kokosowych Bakalland
1. Czekoladę łamiemy na kosteczki i umieszczamy w rondelku z grubym dnem, razem ze śmietaną kremówką i rumem. Podgrzewamy na małym ogniu mieszając, aż czekolada się roztopi.
2. Masę przelewamy do 2 małych miseczek i schładzamy w lodówce przez 4 godziny, aż zastygnie na tyle, aby można było ją formować.
3. Łyżeczką nabieramy masę i lepimy z niej małe kuleczki. Obtaczamy czekoladki w cukrze pudrze, wiórkach kokosowych oraz posiekanych migdałach.
4. Całość układamy w małych papilotkach. Wstawiamy do lodówki do czasu ich podania.
Przepis dodał użytkownik Joanna
Podziel się opinią
Komentarze