Tak pyszne, że trudno się oprzeć. Bajeczne rafaello w prostym przepisie
Masz ochotę na coś słodkiego do kawy lub chcesz poczęstować czymś wyjątkowym gości? Oto doskonała propozycja. Poznajcie przepis na bardzo proste ciasto z wiórkami kokosowymi, przekładane krakersami. Nie oprze mu się żaden łasuch. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 8 |
Okazja: |
- 400 g mleka gotujemy z cukrem oraz cukrem waniliowym. W pozostałym mleku rozrabiamy skrobię oraz mąkę i wlewamy do gotującego się mleka, ciągle mieszając do chwili uzyskania gęstej konsystencji.
- Masło miksujemy mikserem, dodajemy żółtka oraz stopniowo ostudzoną masę budyniową. Na koniec masę łączymy wiórkami kokosowymi (50 g zostawiamy do posypania ciasta), mieszając łyżką.
- Na dnie formy układamy krakersy. Następnie wykładamy połowę masy i ponownie układamy ciastka i pozostałą masę budyniową.
- Wierzch ciasta posypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy cukierkami. Chłodzimy dwie godziny w lodówce.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania |
Podziel się opinią
Komentarze