Szybkie kotlety z kurczaka. Rodzina ustawi się w kolejce
Zamiast smażyć nudne kotlety z kurczaka w panierce, przygotujcie na obiad coś jeszcze lepszego. Siekane kotleciki z pieczarkami i papryką nie tylko apetycznie prezentują się na talerzach, ale także kuszą smakiem. Jeśli jeszcze ich nie próbowaliście, musicie koniecznie nadrobić zaległości.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
 - Kategoria przepisów: Kotlety
 - Sposób przygotowania: Smażenie
 - Główne składniki :
 
Składniki
- 2 podwójne piersi z kurczaka
 - 4 łyżki jasnego sosu sojowego
 - 1 papryka czerwona
 - 1 cebula
 - 8 pieczarek
 - 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej
 - 5 jajek
 - sól, pieprz, wegeta, przyprawa do kurczaka
 - olej do smażenia
 
Przepis
- Mięso kroimy w drobną kostkę lub mielimy w maszynce, dodajemy sos sojowy, mieszamy i wstawiamy do lodówki na godzinę.
 - Paprykę, cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Pieczarki z cebulą podsmażamy.
 - Jajka mieszamy z mąką, dodajemy mięso i warzywa, doprawiamy do smaku. Na głębokim tłuszczu smażymy nieduże placki, podajemy z sałatką z pomidorów.
 
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl