Szybkie kotlety z kurczaka. Rodzina ustawi się w kolejce
Zamiast smażyć nudne kotlety z kurczaka w panierce, przygotujcie na obiad coś jeszcze lepszego. Siekane kotleciki z pieczarkami i papryką nie tylko apetycznie prezentują się na talerzach, ale także kuszą smakiem. Jeśli jeszcze ich nie próbowaliście, musicie koniecznie nadrobić zaległości.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
- 2 podwójne piersi z kurczaka
- 4 łyżki jasnego sosu sojowego
- 1 papryka czerwona
- 1 cebula
- 8 pieczarek
- 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- 5 jajek
- sól, pieprz, wegeta, przyprawa do kurczaka
- olej do smażenia
- Mięso kroimy w drobną kostkę lub mielimy w maszynce, dodajemy sos sojowy, mieszamy i wstawiamy do lodówki na godzinę.
- Paprykę, cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Pieczarki z cebulą podsmażamy.
- Jajka mieszamy z mąką, dodajemy mięso i warzywa, doprawiamy do smaku. Na głębokim tłuszczu smażymy nieduże placki, podajemy z sałatką z pomidorów.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze