Szybkie kotlety z kurczaka. Rodzina ustawi się w kolejce
Zamiast smażyć nudne kotlety z kurczaka w panierce, przygotujcie na obiad coś jeszcze lepszego. Siekane kotleciki z pieczarkami i papryką nie tylko apetycznie prezentują się na talerzach, ale także kuszą smakiem. Jeśli jeszcze ich nie próbowaliście, musicie koniecznie nadrobić zaległości.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Kotlety
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
- 2 podwójne piersi z kurczaka
- 4 łyżki jasnego sosu sojowego
- 1 papryka czerwona
- 1 cebula
- 8 pieczarek
- 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- 5 jajek
- sól, pieprz, wegeta, przyprawa do kurczaka
- olej do smażenia
Przepis
- Mięso kroimy w drobną kostkę lub mielimy w maszynce, dodajemy sos sojowy, mieszamy i wstawiamy do lodówki na godzinę.
- Paprykę, cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Pieczarki z cebulą podsmażamy.
- Jajka mieszamy z mąką, dodajemy mięso i warzywa, doprawiamy do smaku. Na głębokim tłuszczu smażymy nieduże placki, podajemy z sałatką z pomidorów.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl