Smażona ryba marynowana
Ryba w zalewie to przykład tego, jak gotować i nie marnować. Jeśli po świętach zostały ci kawałki panierowanej ryby, przygotuj octową zalewę.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
- 1 kg filetów rybnych
- 1/3 szkl. mąki
- 2 jajka
- 1/2 szkl. bułki tartej
- olej do smażenia
Filety rybne opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem usmaży obtoczone w mące jajku i bułce. Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w plasterki, dodać pozostałe składniki zalewy. Gotować w 2 szkl. wody ok. 20 minut.Odstawić do ostygnięcia. Ryby ułożyć w pojemniku (słoiku, dużej misie). Zalać ostudzonym wywarem i odstawić na 3-4 dni.
Przepis dodał użytkownik tereza
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze