Trwa ładowanie...
d41h64e
d41h64e

Smażona ryba marynowana

Przepis

Ryba w zalewie to przykład tego, jak gotować i nie marnować. Jeśli po świętach zostały ci kawałki panierowanej ryby, przygotuj octową zalewę.

3.7
(3 głosy)
Oceń:
d41h64e
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Smażona ryba marynowana
123
Smażona ryba marynowana
Składniki
  • 1 kg filetów rybnych
  • 1/3 szkl. mąki
  • 2 jajka
  • 1/2 szkl. bułki tartej
  • olej do smażenia

Zalewa:

  • 2 szkl. wody
  • 3 liście laurowe
  • 1 szkl. octu
  • 6 łyżeczek cukru
  • 3 łyżeczki soli, 6 ziarenek pieprzu
  • marchew, pietruszka, cebula
Przepis

Filety rybne opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem usmaży obtoczone w mące jajku i bułce. Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w plasterki, dodać pozostałe składniki zalewy. Gotować w 2 szkl. wody ok. 20 minut.Odstawić do ostygnięcia. Ryby ułożyć w pojemniku (słoiku, dużej misie). Zalać ostudzonym wywarem i odstawić na 3-4 dni.

Przepis dodał użytkownik tereza

d41h64e
Smażona ryba marynowana
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
1
Share
d41h64e
d41h64e

d41h64e
d41h64e
d41h64e