Sałatka z buraczkami. Nie tylko na świąteczny sół
Buraki są dostępne przez okrągły rok, tanie i... niedoceniane. Na polskich stołach goszczą najczęściej w postaci wigilijnego barszczu lub dodatku do kotleta mielonego. Szkoda, bo to niedoceniane warzywo nie tylko jest skarbnicą witamin i mikroelementów, ale w dodatku znakomicie oczyszcza organizm z toksyn, przyspiesza przemianę materii, wspomaga odchudzanie, a do tego ma w sobie mnóstwo błonnika i kwasu foliowego.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
- Buraczki i ziemniaki obieramy. Kroimy w kostkę. Pora kroimy na cienkie półplasterki.
- Ogórka kroimy w kostkę,jabłko obieramy i też w kostkę kroimy.
- Wszystkie składniki łączymy. Dodajemy majonez, sól i pieprz. Mieszamy.
- Przed podaniem lekko schładzamy w lodówce.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze