Trwa ładowanie...
ycipk-3vi4l9
ycipk-3vi4l9
Informacja prasowa

Sałatka arbuzowa z miętowym dressingiem i bagietką. Orzeźwiająca i ekspresowa

Przepis

W ciepłe letnie dni, gdy mamy pod dostatkiem soczystych owoców, warto przygotować na ich bazie smakowite sałatki. Doskonałym połączeniem będzie sałatka z arbuza, oliwek i fety. Szybko, pysznie i lekko!

Trwa ładowanie...
ycipk-3vi4l9
Zdjęcie
Materiały prasowe
Składniki
  • 500 g arbuza
  • pół szklanki czarnych oliwek
  • pół cebuli
  • 100 g sera feta
  • 2 garście świeżej mięty
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z połowy cytryny
  • szczypta czarnego pieprzu
  • szczypiorek do dekoracji
  • do podania bagietka do odpieku (np. Dan Cake)
Przepis

Arbuza pokroić w trójkątne kawałki i ułożyć na talerzu. Cebulę pokroić w piórka, ułożyć na cząstkach arbuza razem z oliwkami. Ser feta rozdrobnić i posypać nim sałatkę. Listki mięty drobno posiekać. Dodać oliwę, sok z cytryny i pieprz. Dokładnie wymieszać. Dressingiem polać sałatkę, ozdobić posiekanym szczypiorkiem. Bagietkę do odpieku pokroić na kawałki, skropić oliwą z oliwek. Zapiekać w piekarniku kilka minut na złoty kolor. Podawać jako dodatek do sałatki arbuzowej.

Zobacz także wideo: sposób na muszki owocówki

ycipk-3vi4l9
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-3vi4l9
ycipk-3vi4l9
ycipk-3vi4l9
ycipk-3vi4l9