Roladki schabowe z ziemniakami. Cały obiad z piekarnika
Roladki schabowe w pysznej marynacie pieczone razem z ziemniakami to zaskakująco proste i pyszne danie obiadowe. Bez stania przy patelni i bez pryskającego tłuszczu. Czego chcieć więcej? Wstawiasz wszystko do piekarnika i po godzinie możesz się cieszyć obiadem! Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
- 1 kg schabu
- 3 łyżki musztardy
- 10 dag szynki w plastrach
- 10 dag sera żółtego w plastrach
- 5 szt. ziemniaków młodych
- kilka marchewek mini
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- Mięso myję, osuszam, kroję w plastry. Następnie delikatnie rozbijam w cienkie plastry. Doprawiam pieprzem oraz solą, smaruję każdy kawałek mięsa niewielką ilością musztardy i układam po plastrze szynki i żółtego sera.
- Mięso zwijam ciasno w roladki i układam po środku w naczyniu żaroodpornym.
- Ziemianki obieram kroję wzdłuż na cztery części. Ziemniaki doprawiam solą i układam po bokach roladek.
- Do naczynia wlewam oliwę z oliwek, sos sojowy, wsypuje paprykę słodką i dokładnie mieszam. Sosem smaruję roladki oraz ziemniaki.
- Na ziemniakach układam mini marchewki i piekę w rozgrzanym piekarniku 45 minut w 180 st. C.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze