Trwa ładowanie...
djig5cf
Ratatouille czyli gulasz z letnich warzyw
x-news/Dzień Dobry TVN
abc gotowania

Ratatouille czyli gulasz z letnich warzyw

Idealny jako dodatek do kasz i ziemniaków lub jako oddzielne danie.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
djig5cf

Anna Starmach zdradziła swój przepis na pyszny gulasz. Zobaczcie, jaka cukinia jest najlepsza do tego dania i w jakiej kolejności należy dodawać warzywa.

Składniki:
500 g pomidorów
2 cebule
2 papryki
2 cukinie
1 bakłażan
tymianek
liść laurowy
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
50 orzeszków piniowych
bułka tarta
sól, pieprz

djig5cf

Podawać z: kaszą, dzikim ryżem lub ziemniakami. Świetnie smakuje też jako osobne danie.

Przygotowanie:
Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Pokrój też paprykę, cukinię i bakłażana. Posiekaj cebulę i czosnek. W rondlu rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj czosnek i cebulę oraz liść laurowy. Smaż, aż cebula zrobi się szklista, około 2-3 minuty. Po tym czasie dodaj pokrojone warzywa, zaczynając od papryki, następnie dodaj bakłażana, cukinię, a na końcu pomidory i tymianek. Duś około 10 minut, dopraw do smaku.

POLECAMY:

Faszerowane warzywa – pyszny pomysł na rodzinne danie

djig5cf

Co zamiast drugiego śniadania?

5 pomysłów na podudzie z kurczaka

djig5cf

Podziel się opinią

Share

djig5cf

djig5cf