- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 szklanka mleka
- 3/4 szklanki mąki
- syrop klonowy
- owoce np. jabłka, maliny, truskawki ( do dekoracji)
Przepis
1. Mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem wsypujemy do naczynia.
2. Dodajemy stopniowo mleko.
3. Mieszamy aż składniki się połączą.
4. Wbijamy jedno jajko.
5. Na rozgrzaną patelnią z olejem nakładaj przy pomocy łyżki porcję ciasta i smażymy na małym ogniu aż będą rumiane z dwóch stron.
6. Przed podaniem układamy owoce i polewamy syropem klonowym.
Przepis
Smacznego!
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl