Trwa ładowanie...
d33k1qi
Karolina Wójciga

Rabarbarowe lassi. Pyszna przekąska na upalny dzień

Przepis

Tradycyjna wersja lassi powinna być słona i doprawiona np. kuminem, szafranem lub chili. Jednak dużą popularnością cieszą się przepisy z wykorzystaniem owoców. Prym wiedzie przede wszystkim mango lassi. Ale mamy dla was przepis na ten napój w wersji z rabarbarem – pyszny i sycący. Wykorzystajcie koniec sezonu i koniecznie przygotujcie tę propozycję.

d33k1qi
5.0
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
iStock
Źródło: iStock
Składniki
  • 4 łodygi rabarbaru,
  • szklanka soku pomarańczowego,
  • łyżeczka miodu,
  • 1 i 1/2 szklanki jogurtu naturalnego o niskiej zawartości tłuszczu,
  • kostki lodu (opcjonalnie).
Przepis

Rabarbar obierz i pokrój na małe kawałki. Wrzuć go na patelnię, dodaj miód, sok pomarańczowy i gotuj wszystko około 10 minut na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając, aż rabarbar będzie miękki. Następnie odstaw do wystudzenia. Do blendera kielichowego wrzuć zawartość patelni, dodaj jogurt i zmiksuj wszystko na gładką masę. Gotowe lassi wstaw do lodówki, a przed podaniem przelej do szklanek i dodaj kostki lodu.

Zobacz także wideo: Wszystko, czego nie wiesz o piwie

Rabarbarowe lassi. Pyszna przekąska na upalny dzień
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

10
4
Share
d33k1qi

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d33k1qi
d33k1qi
d33k1qi
d33k1qi
Więcej tematów
d33k1qi