Trwa ładowanie...
d3ef7g5
Paulina Michalak

Przepis na faszerowaną cukinię. Obowiązkowa pozycja w jesiennym menu

Przepis

Cukinia faszerowana mięsem mielonym i kaszą kuskus to świetny pomysł na jesienny obiad. Przepis jest prosty i szybki. Przepis poleca Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula".

d3ef7g5
2.8
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

zGotowana Paula
Źródło: zGotowana Paula
Składniki

Farsz:

  • 100 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 średnia cebula
  • szczypta cukru
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 0,5 szklanki ugotowanej kaszy kuskus
  • sol, pieprz, papryka słodka i ostra
  • żółty ser
Przepis
  • Cukinie umyć, przekroić na pół wzdłuż i za pomocą łyżki wydrążyć miąższ i nasiona.
  • Wydrążone cukinie gotować na parze przez ok. 20 min.
  • Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oliwie z dodatkiem szczypty cukru, następnie przełożyć do miseczki.
  • Na tej samej patelni usmażyć mięso mielone z dodatkiem przypraw. Do mięsa dodać wcześniej usmażoną cebulkę i ugotowaną kaszę.
  • Całość wymieszać, dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze doprawić do smaku.
  • Farsz wyłożyć do wydrążonych cukinii, posypać startym żółtym i wstawić do piekarnika, aby ser się rozpuścił.

Zobacz też przepis na sałatkę gyros

Przepis na faszerowaną cukinię. Obowiązkowa pozycja w jesiennym menu
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
Share
d3ef7g5

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ef7g5
d3ef7g5
d3ef7g5
d3ef7g5
Więcej tematów
d3ef7g5