Przepis na duszone grzyby z jajkiem. Smaczne i proste danie
Jesień w kuchni należy zdecydowanie do grzybów. Małgorzata Kożuchowska opublikowała na Instagram Story apetyczne zdjęcie podobnego dania na duszone grzyby z cebulą i jajkiem. Nie wiemy, jaki dokładnie krył się za nimi przepis. Przypuszczamy jednak, że ten proponowany przez nas też powinien się u was sprawdzić.
oprac. Alicja Jasińska
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
- 2-3 duże garści grzybów
- 1/2 cebuli
- 3 łyżki śmietany
- 4 jajka
- masło do podsmażenia
Przepis
Grzyby należy porządnie umyć i oczyścić następnie pokroić. Na patelni podgrzewamy masło, wrzucamy posiekaną cebulę i szklimy. Dodajemy grzyby i podsmażamy. Podlewamy danie wodą i dusimy. Następnie dodajemy jajka mieszamy i śmietanę. Ścinamy wedle uznania.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl