Trwa ładowanie...
dup1oy4
05-11-2008 21:40

Proziaki domowej roboty

Przepis
4.0
(3 głosy)
Oceń:
dup1oy4
Składniki
  • 1/2 kg mąki pszennej
  • 400 g kefiru (lub jogurt naturalny, zsiadłe mleko)
  • malutka szczypta soli
  • cukier (ilość wg uznania)
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
Przepis

Wszystkie składniki wolno zamieszać, wolniej niż na pierogi i połączyć. Jeśli ciasto jest bardzo kleiste dodać mąkę. Podzielić na kawałki, spłaszczyć do grubości około 1,5 cm i piec na blasze na palniku z obu stron. Najlepiej smakują gorące i posmarowane masłem, które się topi.

Przepis dodał użytkownik Gosia25

dup1oy4

Podziel się opinią

3
2
Share

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dup1oy4
dup1oy4
dup1oy4
Więcej tematów
dup1oy4