Prosto i z pomysłem, czyli trendy żywieniowe na 2017 rok

Darek Kuźniak przygotował swoje propozycje dań.

Darek Kuźniak przepowiedział kuchenne trendy na 2017 rok. Kuchnia przyszłości ma być prosta i szybka w przygotowaniu. Zobaczcie, jak zrobić: mozzarellę z sosem wiśniowym, spaghetti carbonara i zabaglione z owocami.

Mozzarella z sosem wiśniowym

Składniki:
1 mozzarella
5 tostów
200 g mąki
1 jajko
1/2 rondla oleju

Sos wiśniowy
6 łyżek wiśni
2 łyżki cukru
listki mięty

Spaghetti carbonara

Składniki:
1 łyżka oliwy
6 plastrów boczku
1 żółtko
4 gałązki natki pietruszki
100 ml śmietany 18 proc. UHT
2 łyżeczki soli (do wody na makaron)

2 pęczki makaronu
1 łyżka parmezanu tartego
1 ząbek czosnku

Zabaglione z truskawkami

Składniki:
100 g truskawek (lub innych owoców)
2 żółtka
1 łyżka cukru
100 ml białego wina musującego
mięta do dekoracji

POLECAMY:

Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja