Prosto i z pomysłem, czyli trendy żywieniowe na 2017 rok
Darek Kuźniak przygotował swoje propozycje dań.
Darek Kuźniak przepowiedział kuchenne trendy na 2017 rok. Kuchnia przyszłości ma być prosta i szybka w przygotowaniu. Zobaczcie, jak zrobić: mozzarellę z sosem wiśniowym, spaghetti carbonara i zabaglione z owocami.
Mozzarella z sosem wiśniowym
Składniki:
1 mozzarella
5 tostów
200 g mąki
1 jajko
1/2 rondla oleju
Sos wiśniowy
6 łyżek wiśni
2 łyżki cukru
listki mięty
Spaghetti carbonara
Składniki:
1 łyżka oliwy
6 plastrów boczku
1 żółtko
4 gałązki natki pietruszki
100 ml śmietany 18 proc. UHT
2 łyżeczki soli (do wody na makaron)
2 pęczki makaronu
1 łyżka parmezanu tartego
1 ząbek czosnku
Zabaglione z truskawkami
Składniki:
100 g truskawek (lub innych owoców)
2 żółtka
1 łyżka cukru
100 ml białego wina musującego
mięta do dekoracji