Polędwiczki wieprzowe w greckim stylu. Pycha!
Delikatne i mięciutkie mięso połączone z sosem pełnym świeżych warzyw to jest to, czego szukasz na niedzielny obiad. Polędwiczki możemy podać z ryżem, kaszą bulgur lub kopytkami. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 5 |
- 2 polędwiczki wieprzowe
- 2 cebule
- 800 g pomidorów krojonych w puszce
- 2 papryki czerwone
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprz
- 1 łyżeczka oregano suszonego
- 1 łyżeczka tymianku suszonego
- Mięso myję, osuszam, kroję w podłużne słupki.
- Cebulę obieram, drobno kroję i smażę w garnku na rozgrzanej oliwie.
- Papryki myję, usuwam nasiona, kroję w drobne paseczki i dodaję do cebuli.
- Następnie wlewam pomidory z puszki, wsypuję paprykę słodką mieloną, sól, pieprz, tymianek, oregano, dodaję mięso i gotuję 20 minut.
- Danie gotowe, podaję z ryżem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze