Polędwiczka duszona z cebulą i musztardą
- polędwiczki wieprzowe - 2 szt.
- Bulionetka do duszonych mięs Knorr - 1 szt.
- cebula - 1 szt.
- ząbek czosnku - 1 szt.
- musztarda francuska - 2 łyżki
- mąka pszenna - 50 g
- ziele angielskie - 2 szt.
- liść laurowy - 2 szt.
- czarny pieprz - 4 szt.
1. Mięso pokrój pod dużym kątem na grube steki, następnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i mąką. Obsmaż je ze wszystkich stron w garnku na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pokrojoną w plastry cebulę oraz czosnek - smaż chwilę.
2. Dodaj 700 ml wody i zagotuj. Do garnka dodaj ziele angielskie, liście laurowe, ziarenka czarnego pieprzu oraz Bulionetkę do duszonych mięs, która podkreśli smak całego dania. Polędwiczki duś na wolnym ogniu około 20 min.
3. Powstały sos dopraw na koniec musztardą. Gotowe danie podawaj z ziemniaczanym puree.
Podziel się opinią
Komentarze