Trwa ładowanie...
d3m7f2h
d3m7f2h

Peklowana wieprzowina z kapustą (Cured pork with cabbage)

Przepis
4.0
(15 głosów)
Oceń:
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • 1 łyżeczka kminku
  • 700 g peklowanej wieprzowiny (łopatka, golonka, lub inna część)
  • 1 liść laurowy
  • 500 g kiszonej kapusty
  • 1 pokrojona cebula
  • 3/4 l wody
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
  • 5 ziarenek pieprzu
  • 3 ziarna jałowca
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
Przepis

Poluzuj kapustę (jeśli zbyt kwaśna, opłukać wcześniej w wodzie) i zagotuj w wodzie z ziarnami jałowca, pieprzem, czosnkiem, kminkiem i liściem laurowym. Uwaga: nie sól! Dodaj peklowaną wieprzowinę i duś przez 1 1/2 godziny. Wyjmij mięso tuż przed końcem gotowania, a do kapusty dodaj pokrojoną w kostkę, zeszkloną na maśle cebulę. Posól do smaku. Możesz posypać odrobiną mąki, żeby zagęścić. Serwuj kapustę z wieprzowiną.

Przepis poleca Tyrolskie specjały

d3m7f2h

Podziel się opinią

Share
d3m7f2h

d3m7f2h
d3m7f2h
d3m7f2h