Trwa ładowanie...
d1funbo
d1funbo

Owsiane batoniki z truskawkami i rabarbarem. Fit przekąska

Przepis

To prosty deser bez użycia miksera. Do przygotowania wystarczą dłonie, blaszka i piekarnik. Przepis pochodzi z bloga opietruszka.pl od Joanny Byczkiewicz.

3.0
(2 głosy)
Oceń:
d1funbo
Czas przygotowania:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Owsiane batoniki z truskawkami i rabarbarem.
O Pietruszka
Owsiane batoniki z truskawkami i rabarbarem.
Składniki
  • 1 szklanka płatków owsianych (100 g)
  • 1 szklanka mąki (130 g)
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 100 g cukru + 1 łyżka (lub innego słodzidła – ksylitolu, erytrytolu)
  • 1 jajko
  • 100 g masła
  • 400 g owoców- u mnie po 200 g rabarbaru i truskawek pokrojonych w kostkę
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej .
Przepis

Połącz mąkę, płatki owsiane, sól i proszek do pieczenia. Dodaj cukier, jajko i masło pokrojone w kostkę.

Zagnieć ciasto ręką. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Wilgotną dłonią wyłóż na nią 2/3 ciasta.

Pokrojony w kostkę rabarbar i truskawki połącz z łyżką cukru i mąką ziemniaczaną. Rozłóż na spodzie. Pokrusz resztę ciasta na wierzchu.

Piecz około 25 minut w 180 stopniach, do zarumienienia kruszonki.

Studź na kratce i pokrój w kostki.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d1funbo
Owsiane batoniki z truskawkami i rabarbarem. Fit przekąska
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
1
Share
d1funbo
d1funbo

d1funbo
d1funbo
d1funbo