Nie przegap sezonu na czarny bez
Smacznie i zdrowo
- Od jakiegoś czasu suszymy kwiatostany czarnego bzu, które potem służą do zaparzania naszych latosowych, ziołowych naparów. Robimy również syrop, który jest niezwykle aromatyczny, pełny kwiecistego bukietu i obłędnie smakuje. Dodajemy go jako słodzik do herbat i ziół, polewamy nim kozi ser albo naleśniki czy racuszki z dyni – mówi Kasia Latos. Na następnych stronach galerii dowiecie się, dlaczego warto zbierać kwiaty czarnego bzu. Kasia zdradzi także przepisy na bzowe pyszności, o których wspomniała. Wśród nich, na końcu galerii znajdziecie przepis na bzowe naleśniki. Zapraszamy!
Zobacz także wideo: Cudowne właściowści czarnego bzu
Telewizję WP można oglądać w sieciach telewizji naziemnej i kablowych! UPC: kanał 158 lub 116. VECTRA: kanał 194. TOYA: kanał 17. INEA: kanał 28. NETIA: kanał 29.