Nie potrzebujesz grilla, żeby zrobić takie szaszłyki. Palce lizać!
Przepis
Soczyste roladki z piersi kurczaka, boczku i cukinii, które po usmażeniu nabijamy na patyczki do szaszłyków. Zapewniamy, że obok tego dania nikt nie przejdzie obojętnie. Przekonajcie się sami. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
1.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
Przepis
- Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy w plastry i lekko rozbijamy.
- Każdy kawałek mięsa solimy i układamy po pasku boczku. 3. Cukinie myjemy, kroimy w podłużne paski. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Doprawiamy pieprzem oraz solą i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180 st. C.
- Po upieczeniu cukinie układamy na boczku i przykrywamy plasterkiem szynki. Mięso zwijamy roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
- Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu roladki kroimy w krążki dwucentymetrowe i nadziewamy na wykałaczki do szaszłyków.
- Podajemy z ulubioną surówką.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Nie potrzebujesz grilla, żeby zrobić takie szaszłyki. Palce lizać!
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
1
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.