WAŻNE
TERAZ

Zatrzymano mężczyznę, który groził prezydentowi Nawrockiemu

Nie potrzebujesz grilla, żeby zrobić takie szaszłyki. Palce lizać!

Soczyste roladki z piersi kurczaka, boczku i cukinii, które po usmażeniu nabijamy na patyczki do szaszłyków. Zapewniamy, że obok tego dania nikt nie przejdzie obojętnie. Przekonajcie się sami. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

Nie potrzebujesz grilla, żeby zrobić takie szaszłyki. Palce lizać!Nie potrzebujesz grilla, żeby zrobić takie szaszłyki. Palce lizać!
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 1 cukinia
  • 10 dag szynki w plastrach
  • 10 dag boczku parzonego w plastrach
  • bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia
  • 2 jajka

Przepis

  • Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy w plastry i lekko rozbijamy.
  • Każdy kawałek mięsa solimy i układamy po pasku boczku. 3. Cukinie myjemy, kroimy w podłużne paski. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Doprawiamy pieprzem oraz solą i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180 st. C.
  • Po upieczeniu cukinie układamy na boczku i przykrywamy plasterkiem szynki. Mięso zwijamy roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
  • Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu roladki kroimy w krążki dwucentymetrowe i nadziewamy na wykałaczki do szaszłyków.
  • Podajemy z ulubioną surówką.
Wybrane dla Ciebie
Wsyp odrobinę do kawy zamiast cukru. Będzie smaczniejsza i poprawi trawienie
Wsyp odrobinę do kawy zamiast cukru. Będzie smaczniejsza i poprawi trawienie
To warzywo powinno być obowiązkowe dla seniorów. Wspomaga pracę mózgu i jelit
To warzywo powinno być obowiązkowe dla seniorów. Wspomaga pracę mózgu i jelit
Warto już dziś przygotować zapas na święta. Dyskonty i markety kuszą promocjami
Warto już dziś przygotować zapas na święta. Dyskonty i markety kuszą promocjami
Wędlina szybko stanie się zielona i śliska. Ten błąd popełnia prawie każdy
Wędlina szybko stanie się zielona i śliska. Ten błąd popełnia prawie każdy
Buraki ugotują się raz-dwa. Ten sprytny myk podpowiedziała mi pani z targu
Buraki ugotują się raz-dwa. Ten sprytny myk podpowiedziała mi pani z targu
Wygląda i smakuje jak deser, a odżywia ciało jak pełnowartościowy posiłek
Wygląda i smakuje jak deser, a odżywia ciało jak pełnowartościowy posiłek
Dziadek przechowuje ziemniaki tylko w ten sposób. Pozostają twarde i jędrne aż do wiosny
Dziadek przechowuje ziemniaki tylko w ten sposób. Pozostają twarde i jędrne aż do wiosny
Wystarczy łyżeczka na czczo. Reguluje cukier i wspiera serce
Wystarczy łyżeczka na czczo. Reguluje cukier i wspiera serce
Nigdy nie smaż ryby na tym tłuszczu. Ma to fatalne skutki zdrowotne
Nigdy nie smaż ryby na tym tłuszczu. Ma to fatalne skutki zdrowotne
Wystarczy jedno dziennie. Infekcje będą cię omijać i szybko poczujesz luz w pasie
Wystarczy jedno dziennie. Infekcje będą cię omijać i szybko poczujesz luz w pasie
Polacy krzywią się na jej widok. Ja doceniam za niezwykłe właściwości i atrakcyjne ceny
Polacy krzywią się na jej widok. Ja doceniam za niezwykłe właściwości i atrakcyjne ceny
Wielu myśli, że jest ostra. Ma więcej witaminy C niż cytryna i nawet po obróbce cieplnej zachowuje większość wartości
Wielu myśli, że jest ostra. Ma więcej witaminy C niż cytryna i nawet po obróbce cieplnej zachowuje większość wartości