Nie potrzebujesz grilla, żeby zrobić takie szaszłyki. Palce lizać!
Soczyste roladki z piersi kurczaka, boczku i cukinii, które po usmażeniu nabijamy na patyczki do szaszłyków. Zapewniamy, że obok tego dania nikt nie przejdzie obojętnie. Przekonajcie się sami. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy w plastry i lekko rozbijamy.
- Każdy kawałek mięsa solimy i układamy po pasku boczku. 3. Cukinie myjemy, kroimy w podłużne paski. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Doprawiamy pieprzem oraz solą i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180 st. C.
- Po upieczeniu cukinie układamy na boczku i przykrywamy plasterkiem szynki. Mięso zwijamy roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
- Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu roladki kroimy w krążki dwucentymetrowe i nadziewamy na wykałaczki do szaszłyków.
- Podajemy z ulubioną surówką.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze