Trwa ładowanie...
d2ih6is
Diana Rusiłowicz

Naleśniki czekoladowe z masłem orzechowym. Ślinka cieknie!

Przepis

Naleśniki czekoladowe z masłem orzechowym i bananem to doskonałe połączenie, które sprawdzi się jako słodki posiłek lub zdrowy deser. Bo kto nie lubi naleśników? Przepis pochodzi z bloga "Di bloguje".

d2ih6is
1.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Di bloguje
Źródło: Di bloguje
Składniki

Placki naleśnikowe:

  • 3/4 szklanki mleka (1 szklanka = 250 ml)
  • 3/4 szklanki wody gazowanej
  • do 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej/orkiszowej (nie co mniej)
  • 2 łyżki kakao
  • 2 jajka
  • 1 szczypta soli
  • 2 łyżki oleju

Dodatkowo:

Przepis
  • Roztrzepane jajka połączyć z wodą, mlekiem oraz szczyptą soli. Następnie należy dodać mąkę i kakao.
  • Po ponownym rozmieszaniu wlać odrobinę oleju i delikatnie rozprowadzić go za pomocą łyżki. (Dodatek oleju sprawi, że placki nie będą przywierały do patelni. Idealne ciasto powinno spływać po łyżce zostawiając jednolitą smugę.)
  • Na rozgrzanej patelni szybkim ruchem rozprowadzić cienką warstwę ciasta.
  • Każdy naleśnik smażyć z obu stron do lekkiego zrumienienia się.
  • Gotowe placki posmarować masłem orzechowym. Na połowie posmarowanego naleśnika ułożyć plasterki banana i złożyć go na pół oraz jeszcze raz na pół.
Naleśniki czekoladowe z masłem orzechowym. Ślinka cieknie!
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
3
Share
d2ih6is
d2ih6is
d2ih6is
d2ih6is
d2ih6is
Więcej tematów
d2ih6is