Lekka zupa jarzynowa na wiosnę. Moc witamin
Bardzo prosta i pyszna zupa jarzynowa. Idealna na wiosnę. Możecie użyć mrożonych warzyw, są równie wartościowe, co świeże. Zupę można zabielić śmietaną, lecz nie jest to koniecznie.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Pokrojoną w półplasterki cebulę szklimy na maśle. Dodajemy łyżkę mąki i energicznie mieszamy, aby się nie przypaliła. Następnie wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia.
- Dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę i pietruszkę. Po chwili dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, brukselkę i fasolkę szparagową.
- Gotujemy około 25 minut. Na koniec doprawiamy do smaku.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl